28 Ocak 2014 Salı

Regency Style Derken?

İngiltere tarihinin 1811-1830 yılları arasında Prens Regent diye de adlandırılan IV. George' un taht döneminde hakim olan dekorasyon stilidir. Genel hatlarıyla baktığınızda eklektikten dömi-klasiğe pek çok akımdan izler taşısa da İngilizler için Regency tarzından döşenmiş mekanlar her zaman için değerlidir. 

Koyu ceviz ve gül ağacının yoğunlukla kullanıldığı yemek ve yatak odaları göze çarpar. Bu cilalı koyu rengin ağır havası da genellikle açık renk kumaşlarla yumuşatılır.


Stil genel hatlarıyla neo-klasik George dönemi mimarisinden etkilenmiştir. Mimari olarak yalın hatlara demir balkon tırabzanları eşlik eder. Londra' daki Regent Caddesi ve Regent' s Park çevresindeki bu balkon teraslarının örneklerini rahatlıkla görebilirsiniz. 




Hakim bir renk olmamakla beraber fosforlu tonlar haricinde her rengi birbiriyle kullanarak bu tarzı uygulayabilirsiniz.


Damask desenleri tezat renk kullanmıyla uygulayabilir, gösterişli avizelerle regency ambiyansını tam anlamıyla yakalayabilirsiniz.


Bu tarzı başarılı bir şekilde uygulamış mekanlardan biri de Londra' nın en ünlü otellerinden Claridge' s' tır. 

Claridge' s Hotel

Claridge' s Hotel

Claridge' s Hotel





Ne de olsa o bir İngiliz ekolü, çiçekler olmazsa olmaz ;)


Aslında son birkaç yılın trendine, kullanılan kumaşlara ve ahşap tasarımlara baktığımızda ülkemizde Regency akımına bir yönelim olduğunu söyleyebilirim. Öyle ki bunu kendi tarzıyla çok örtüşen beğendiğim mobilya firmaları olan By Kepi ve Dorya Home' da rahatlıkla görebiliriz. 

2 yorum :

burcu dedi ki...

Aslında tam benlik hadiseler bunlar ama oldumu tam olmalı!. O açık renklerle yapılan dekorasyonlar o bembeyaz yataklar tam belik :D
Daha çok post istiyorum bu Regency staylaa =))

Unknown dedi ki...

Aynen Burcucum, devami gelecek, takipte kal ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...