4 Kasım 2013 Pazartesi

Bordodur Kasımın Sofrası

Güzel bir haftayla merhaba,

Kasıma girdik mi derin bir romantizm çöker herkese. Ünlü filmden de miras kaldığı şekliyle “kasımda aşk başkadır”, “ahh, olsa da havamızı bulsak” nidaları sarar her yeri. Eylülde sararıp ekimde kahverengiye dönen yapraklarda, doğada daha bir kızıl, bordo hakimdir artık, sanki ünlü söze daha romantik bir ambiyans yaratmak istercesine. İşte bu yüzden bende de bordodur kasımın rengi ve ilhamın kaynağı.


Evimize ilk kez gelecek olan eşimin kuzenlerine yine içinde bulunduğumuz aydan sebep sonbahar temalı bir sofra hazırlamaya karar verdik eşimle. Menüyü oluşturduktan sonra aklımdaki fikirle çiçekçinin yolunu tuttum. Yolumun üstüne düştüğü için fırsat bu fırsat deyip gelin buketimi de hazırlamış olan, elinde her zaman farklı çiçekler bulunduran eski çiçekçime (çınar çiçek - 0212 441 3747) uğradı
m. Sıradan bir gün olsa çeşit çok ama ben aklımda ille de bordo-mor olacak diye gidince  seçenekler azalıyor.



Elindeki bordo-vişne çürüğü tonlarındaki iri gülleri yeşil-pembe minik çardak gülleriyle birleştirmeye karar verdik. Elinde bulunan minik siyah tomucuklu dallar, şu an için Latincesini hatırlayamadığım lahana da denen yeşil bitkiyi ve yaprağından yaprak açan diri yeşil ruskuslarla kombinleyip buketi tamamladık.


Kaynaklar kısıtlıysa ve içime sinmiyorsa her koşulda kendi kaynağımı yaratmakta üstüme yoktur :) Rahat duramadım yine, annemi de alıp Bahçeşehir Gölet’ te biraz turladım. Gözüme kestirdiğim bordoya kombin olabilecek her türlü kökünü terk etmiş bitki benim hedefimdi. Bu şekilde algınızı açtınız mı yapamayacağınız şey yok.



Eve gelip bitkilerin temizliğini de yaptıktan sonra çiçekçiden aldıklarımla karıştırarak yeniden tanzim ettim. Pembe örtümüzü serince de arka plan tamamlanmış oldu ve işte bu sofra çıktı meydana. Önceki sofrada peçetelik yaptığım kahverengi çınar yaprakları bu kez bordolarıyla yer değişti ve asıl peçeteliğe yardımcı oyuncu olarak geldi. İşte ortaya çıkan soframız. 


Hiç yorum yok :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...